Een smartwatch is een draagbaar apparaat dat veel van dezelfde taken kan uitvoeren als een smartphone. Ze worden steeds populairder, omdat ze gemak en functionaliteit bieden. Als je overweegt een smartwatch te kopen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.
In deze blogpost bespreken we de verschillende soorten smartwatches, hoe je de juiste voor jou kiest en hoe je deze gebruikt. Tegen het einde ben je een expert op het gebied van smartwatches!
De verschillende soorten smartwatches.
De kenmerken van smartwatches.
Een smartwatch is een soort draagbare computer in de vorm van een polshorloge; moderne smartwatches bieden een lokale touchscreen-interface voor dagelijks gebruik, terwijl een bijbehorende smartphone-app zorgt voor beheer en telemetrie (zoals biomonitoring op lange termijn). Sommige smartwatches functioneren als draagbare mediaspelers, met FM-radio en weergave van digitale audio- en videobestanden via een Bluetooth-headset. Sommige modellen, 'watch phones' genoemd (of vice versa), hebben de volledige functionaliteit van een typische smartphone die LTE-technologie gebruikt.
Smartwatches zijn relatief nieuwe apparaten die nog niet volledig gestandaardiseerd zijn. Dit betekent dat er veel verschillende soorten smartwatches op de markt zijn van verschillende fabrikanten, met verschillende besturingssystemen en verschillende sets functies. Om de zaken nog ingewikkelder te maken, kunnen sommige smartwatches ook als zelfstandige apparaten worden gebruikt, terwijl andere moeten worden gekoppeld aan een compatibele smartphone om te kunnen werken.
Bij het shoppen voor een smartwatch is het belangrijk om eerst te bepalen wat voor toestel je wilt. Wil je een zelfstandig apparaat waarmee je kunt bellen, sms'en en apps kunt uitvoeren zonder aan je telefoon te zijn vastgemaakt? Of wil je gewoon een bijbehorend apparaat dat je meldingen kan geven, je fitnessactiviteit kan volgen en bepaalde aspecten van je telefoon kan bedienen? Als je eenmaal hebt besloten wat voor soort apparaat je wilt, kun je je keuzes verfijnen door te kijken naar de functies die door elk type smartwatch worden aangeboden.
Enkele veelvoorkomende functies die op de meeste smartwatches te vinden zijn, zijn:
• Activiteit volgen: de meeste smartwatches hebben een ingebouwde activiteitstracker. Deze kan worden gebruikt om bijvoorbeeld het aantal stappen, het aantal verbrande calorieën of de afgelegde afstand bij te houden. Sommige horloges hebben ook meer geavanceerde trackingfuncties, zoals GPS-tracking of hartslagmeting.
• Meldingen: een van de belangrijkste redenen waarom mensen smartwatches kopen, is om meldingen van hun telefoon te ontvangen zonder deze er elke keer uit te hoeven halen. De meeste smartwatches tonen meldingen van uw telefoon, zoals inkomende oproepen, sms-berichten, e-mailwaarschuwingen en updates van sociale media. Bij sommige horloges kun je zelfs rechtstreeks vanaf je horloge op deze meldingen reageren.
• Apps: veel smartwatches worden geleverd met een aantal vooraf geïnstalleerde apps, zoals weer-apps, agenda-apps, fitness-apps en meer. Sommige horloges hebben ook toegang tot app-winkels van derden waarmee u nog meer apps naar uw horloge kunt downloaden.
Hoe u de juiste smartwatch kiest.
Overweeg uw behoeften.
Bij het beslissen welke smartwatch geschikt voor u is, is het belangrijk om rekening te houden met uw behoeften. Waar wil je je smartwatch voor gebruiken? Heb je een fitnesstracker nodig? Heb je een horloge met ingebouwde GPS nodig?
Heb je een horloge nodig waarmee je kunt bellen en sms'en? Door deze vragen te beantwoorden, kunt u uw keuzes beperken.
Verschillende smartwatches vergelijken.
Als je eenmaal weet wat je nodig hebt, is het tijd om verschillende smartwatches te gaan vergelijken. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden, zoals prijs, functies, ontwerp en batterijduur.
Het is belangrijk om een balans te vinden tussen de functies die u wilt en de prijs die u bereid bent te betalen. Gelukkig zijn er veel geweldige opties beschikbaar voor verschillende prijsklassen.
Beoordelingen lezen.
Eindelijk, als je eenmaal een paar mogelijke opties hebt gekozen, is het tijd om wat recensies te lezen. Bekijk wat andere mensen zeggen over de verschillende smartwatches op de markt.
Besteed aandacht aan zowel positieve als negatieve beoordelingen, zodat u een goed beeld krijgt van elke optie. Met al deze informatie in de hand, ben je klaar om de juiste smartwatch voor jou te kiezen!
Hoe een smartwatch te gebruiken.
Laten we beginnen.
Nu je hebt besloten om een smartwatch aan te schaffen, is het tijd om te leren hoe je deze moet gebruiken. In dit gedeelte behandelen we de basisprincipes om aan de slag te gaan met je nieuwe smartwatch.
De basis.
Je nieuwe smartwatch zit boordevol functies en mogelijkheden. Om het meeste uit je smartwatch te halen, is het belangrijk om de basis te begrijpen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die u moet weten over uw nieuwe smartwatch:
•Hoe zet je hem aan en uit: Om je smartwatch aan te zetten, houd je de aan/uit-knop een paar seconden ingedrukt. Om het uit te schakelen, houdt u de aan/uit-knop ingedrukt totdat u het uitschakelmenu op het scherm ziet verschijnen.
•Opladen: uw smartwatch wordt geleverd met een oplaadstation of houder. Om uw horloge op te laden, plaatst u het gewoon in het dock en sluit u het dock aan op een voedingsbron (zoals een USB-poort op uw computer). Je horloge begint automatisch op te laden.
De volledige oplaadtijd is afhankelijk van het model smartwatch dat je hebt, maar doorgaans duurt het ongeveer 2 uur om de batterij van een smartwatch volledig op te laden.
•Het batterijniveau controleren: om te controleren hoeveel stroom er nog in de batterij van je smartwatch zit, open je de app Instellingen en tik je op 'Batterij'. Dit geeft je huidige batterijniveau weer, evenals een geschatte hoeveelheid tijd dat je horloge ingeschakeld blijft voordat het moet worden opgeladen.
Geavanceerde functies.
Naast de basisfuncties zijn er veel geavanceerde functies beschikbaar op je nieuwe smartwatch. Hier zijn slechts enkele voorbeelden:
•Fitness-tracking: de meeste smartwatches zijn uitgerust met ingebouwde sensoren die je stappen, afgelegde afstand, hartslag en meer kunnen volgen. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om u te helpen uw fitnessvoortgang in de loop van de tijd beter te volgen of om specifieke fitnessdoelen te bereiken.
Om uw fitnessgegevens te bekijken, opent u de Health-app op uw horloge (deze kan vooraf zijn geïnstalleerd of beschikbaar zijn om te downloaden in de App Store). Hier kunt u gedetailleerde informatie over uw recente activiteitenniveaus en langetermijntrends bekijken.
Je kunt ook trainingsdoelen en herinneringen instellen in de Health-app, zodat je op schema blijft om ze te halen.
•Meldingen: Smartwatches kunnen allerlei soorten meldingen van uw aangesloten smartphone ontvangen, waaronder inkomende oproepen, sms-berichten, e-mails, waarschuwingen voor sociale media en meer. U kunt aanpassen welke soorten meldingen u op uw horloge ontvangt door de app Instellingen te openen en op 'Meldingen' te tikken.
•Afstandsbediening: met een Bluetooth-verbinding tussen uw smartphone en smartwatch kunt u uw horloge als afstandsbediening gebruiken voor verschillende taken, zoals het maken van foto's, het afspelen van muziek die op uw telefoon is opgeslagen, het bedienen van presentatiediavoorstellingen en meer.
Als u wilt weten welke soorten afstandsbedieningsfuncties beschikbaar zijn op uw smartwatch, opent u de app Instellingen en tikt u op 'Afstandsbediening'.
Samenvatting
Een smartwatch is een geweldige manier om verbonden te blijven en je conditie bij te houden, maar met zoveel opties op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke het beste bij je past. In deze blogpost hebben we de verschillende soorten smartwatches, hun kenmerken en voordelen besproken, en hoe je de juiste kunt kiezen. We hebben ook de basisprincipes behandeld van het gebruik van een smartwatch nadat u uw aankoop heeft gedaan.
Als u op zoek bent naar een smartwatch, houd dan deze dingen in gedachten en u zult zeker het perfecte apparaat voor uw behoeften vinden. En maak je geen zorgen als smartwatches nieuw voor je zijn - ze zijn gemakkelijk te gebruiken als je het eenmaal onder de knie hebt. Bedankt voor het lezen!